Ock

Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği "Avrupa'da İstihdama Yönelik Uygulamalı Mesleki Beceri Geliştirme Stajı" projemiz kapsamında öğrencilerimiz ile birlikte refakatçi öğretmenlerimizin katılımıyla 14/01/2020 Salı Günü Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Nüfus Müdürlüğü'ne gidilerek pasaport işlemleri tamamlanacaktır.

Ock

2020 Şubat Dönemi Kalfalık ve Ustalık Sınavlarına başvurular 31.12.2019 tarihinde tamamlanmış olup toplamda 25 kişi Merkezimize gelerek başvuruda bulunmuştur. Başvuru sayıları ve meslek dalları şu şekilde oluşmuştur:

Ock

2020 Şubat Dönemi Ustalık Kalfalık Sınavları öncesi 08 Ocak 2019 Çarşamba Günü saat 10.00´da, Merkezimizde, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi BORA başkanlığında "Sınav ve Denklik Değerlendirme Toplantısı" yapılacaktır. Merkezimize yapılan başvuruların da değerlendirileceği toplantıda sınav takvimide belirlenecektir. Toplantı ile ilgili sonuçlar ve sınav takvimi ile ilgili açıklamalar web sitemizden duyurulacaktır.

Ock

2020'nin ilk günüyle birlikte "Eğitim Takvimi" öğrenci ve velilerle buluştu.

Ara

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ OLARAK TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN YENİ YILINI TEBRİK EDER, SAĞLIK, MUTLULUK VE BAŞARI GETİRMESİNİ TEMENNİ EDERİZ.

Ara

Asgari ücretin belli olmasıyla beraber çırak öğrencilerimizin maaşları da belirlenmiş oldu. Buna göre 2019 yılı sonuna kadar en az 549 TL ücret ödendi. 2020 asgari ücreti AGİ dahil 2 bin 324 lira olarak belirlendi. AGİ miktarı ise 220 lira oldu.

Bu durumda 2020 asgari ücretinden AGİ miktarı çıkarıldığında elde edilen rakamın yüzde 30'u olan 631 TL bu seneki minimum çırak öğrenci maaşı oldu.

Ara

27/12/2019 Cuma Günü Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği "Avrupa'da İstihdama Yönelik Uygulamalı Mesleki Beceri Geliştirme Stajı" isimli projemizin dil eğitimleri ve ön testleri OLS üzerinden proje koordinatörümüz Tuğrul Bayraktaroğlu tarafından yapıldı.

Ara

Babaeski Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünce, İşletmelere alınacak yeni çırak öğrenci kayıtları ve mesleki eğitimdeki  gelişmelerle ilgili olarak, 27 Aralık Cuma Günü saat 14:30'da İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda tüm esnaf ve sanatkarlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası İşletme temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ara

Pilot uygulamanın ardından kalfa ve usta olmak isteyenlere yönelik 142 daldaki teorik sınavların tümü ilk kez e-sınav olarak düzenlendi.

Ara

Mesleki Eğitim Merkezleri'nde son kanun ve yönetmelik değişiklikleri ile ilgili olarak yapılan yenilikleri hergün yeni işletmelere giderek anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda İlçemizde ayakkabı üretimi sektöründe faaliyet gösteren işletmelerden biri olan VHS Group Ayakkabı Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. firmasına bir ziyaret gerçekleştirerek işletme yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Ara

Mesleki Eğitim Merkezleri'nde son kanun ve yönetmelik değişiklikleri ile ilgili olarak yapılan yenilikleri hergün yeni işletmelere giderek anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda İlçemizde faaliyet gösteren tekstil işletmelerinden biri olan Fateks Atölye Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmasına bir ziyaret gerçekleştirerek işletme yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Eğitim YA DA Eğitim" dergisi ilk sayısı ile okurunu selamladı.

Ara

27/12/2019 Cuma Günü saat 14:30'da Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda Merkez Müdürlüğümüz tarafından Babaeski Esnaf ve Sanakarlar Odası ile Babaeski Ticaret Odası'na bağlı olan işletme yetkililerine yönelik olarak "Mesleki Eğitimde Son Gelişmeler ve Çırak Öğrenci Kayıtları" konulu seminer verilecektir.

Ara

24/12/2019 Salı Günü Merkezimiz'de Mehmet Akif ERSOY'u Anma Haftası Etkinlikleri düzenlendi. Öğrencilerimize Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi gösterildi

Ara

Erasmus + Programı Mesleki Eğitim öğrenici Hareketliliği "Avrupa'da İstihdama Yönelik Uygulamalı Mesleki Beceri Geliştirme Stajı" isimli projemizin tanıtım faaliyetleri kapsamında proje tanıtım afişlerimiz hazırlanarak okulumuza asıldı.