Ock

Merkezimizde 11. sınıf öğrencilerimizin 2019 - 2020 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem karne töreni düzenlendi. 11. sınıflarda toplam 12 öğrencimizin karne aldığı karne töreninde 1 öğrencimiz Takdir belgesi, 8 öğrencimiz ise Teşekkür belgesi almaya hak kazandı.

Ock

Merkezimizde 9. sınıf öğrencilerimizin 2019 - 2020 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem karne töreni düzenlendi. 9. sınıflarda toplam 25 öğrencimizin karne aldığı karne töreninde 1 öğrencimiz Takdir belgesi, 5 öğrencimiz ise Teşekkür belgesi almaya hak kazandı.

Ock

Merkezimizde 10. sınıf öğrencilerimizin 2019 - 2020 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem karne töreni düzenlendi. 10. sınıflarda toplam 18 öğrencimizin karne aldığı karne töreninde 6 öğrencimiz Takdir belgesi, 7 öğrencimiz Teşekkür belgesi, ayrıca 3 öğrencimiz ise Onur Belgesi almaya hak kazandı.

Ock

14/01/2020 Salı Günü Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği "Avrupa'da İstihdama Yönelik Uygulamalı Mesleki Beceri Geliştirme Stajı" projemiz kapsamında saat 08:30'da Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Nüfus Müdürlüğüne gidilerek öğrencilerimizin pasaport başvuru işlemleri tamamlanmıştır.

Ock

13/01/2020 Pazartesi Günü saat 16:00'da Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği "Avrupa'da İstihdama Yönelik Uygulamalı Mesleki Beceri Geliştirme Stajı" projemiz kapsamında öğrencilerimizle Merkezimiz toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan, Anadolu'dan geçmişten günümüze mesleki ve teknik eğitimde yaşanan gelişmeleri anlatan kitabın sergisi Ankara Kızılay Metro İstasyonunda açıldı.

Ock

Türk Kızılay tarafından küresel düzeyde geliştirilmiş olan afet ve İlkyardım konularını içeren ve herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecek mobil uygulama geliştirilmiştir. Tüm öğretmen, veli ve personelimiz aşağıdaki bağlantıdan uygulamaya ulaşabilirler.

Uygulamayı indirmek için: http://www.ilkyardim.org.tr/ilk-yardim-mobil-uygulamasi.html

Ock

2019 - Aralık Dönemi sınavlarında başarılı olan kalfa ve ustalarımız belgelerini Merkezimizden alabilirler.

Ock

2020 - Ocak Ayı Ustaöğreticilik Kursu 18/01/2020 tarihinde Merkezimizde başlayacaktır.

Ock

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 1. dönem 2. yazılı sınavları 07-09/01/2020 tarihlerinde yapıldı. Sınavların ardından öğrencilerimizin 1. dönem puanları belli oldu. Karne töreni 17/01/2020 Cuma günü gerçekleştirilecek.

Ock

2020 Şubat Dönemi Ustalık Kalfalık Sınavları öncesi 08 Ocak 2020 Çarşamba günü saat 10.00´da, Merkezimizde, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veysi BORA başkanlığında "Sınav ve Denklik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı. Merkezimize yapılan başvuruların da değerlendirildiği toplantıda sınav takvimide belirlendi. Toplantı ile ilgili sonuçlar ve sınav takvimi ile ilgili açıklamalar web sitemizden duyurulacaktır.

Ock

Merkezimizde 08.01.2020 Çarşamba günü Verem Eğitim ve Propaganda Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Ock

İlimizde mesleki ve teknik eğitimde niteliğin ve talebin arttırılması, okul sanayi işbirliği çalışmaları ile güçlendirilmesi amacıyla 26 Aralık 2019 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Merkezimizce bir faaliyet raporu hazırlanmıştır.

Ock

Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik sınavlarının uygun koşullara sahip CİK (Ceza İnfaz Kurumu) ve DSM (Denetimli Serbestlik Müdürlükleri) atölyelerinde yapılması sağlanacak.

Ock

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından; "İhtiyaç duyulacak teknik eleman yetiştirmek üzere ilk kez motorlu araçlar teknolojisi alanında "elektrikli araçlar dalı" açacağız." denildi.