Ekm

Merkezimizin iç ve dış boya, kartonpiyer ve tadilat işlemleri başladı. Bir hafta sürmesi planlanan çalışmalar sonucunda Merkezimiz yeni bir görünüme kavuşacak.

Ekm

Merkezimizin afetlere daha dirençli bir kurum haline gelmesi, öğrenci ve çalışanların fiziksel olarak korunması, muhtemel tehlikeler karşısında eğitim öğretimdeki kesintinin minimum seviyede tutulması ve güvenlik kültürü oluşturulması amacıyla ve 13 Ekim "Dünya Afet Azaltma Günü" olarak ilan edilmesi sebebiyle Afete Hazırlık Kulübü öğrencilerimiz tarafından afet ve acil durum tatbikatı gerçekleştirildi

Ekm

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mesleki ve teknik eğitimi daha fazla güçlendirmek için uzun soluklu bir proje daha yürüttüklerini belirterek projenin sonuçlarının alınmaya başlandığını söyledi.

Ekm

2019 Ekim Dönemi Kalfalık - Ustalık Sınavları tamamlandı. Merkezimize başvuran 21 Kalfa ve 6 Usta adayımız belge almaya hak kazandı. Belgeler basılıp onaylandıktan sonra duyuru yapılacaktır.

Ekm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Merkezimizde 15 Temmuz Demokrasi Köşesi oluşturduk. Öğrencilerimize milli, manevi ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi anlatmak, öğrencilerimizi devletimize olan görev ve sorumluluklar hakkında bilinçlendirmek, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi Zaferi sunumu gerçekleştirdik.

Ekm

15 Ekim 2019 tarihinin ''Dünya El Yıkama Günü'' olması sebebi ile Merkezimizde de doğru el yıkama yöntemi konusunda çırak öğrencilerimiz bilgilendirildi

Ekm

10.10.2019 Perşembe Günü Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda ilçemizdeki 9. sınıf öğrenci ve velilerine Mesleki Eğitim Merkezini tanıttık. Yoğun katılım sağlanan toplantı sonucunda katılımcılar Mesleki Eğitim Merkezlerinde yenilenen lise programı ve son gelişmeler konularında bilgilendirildiler.

Ekm

Merkezimizde öğrencilerimize grip gibi solunum yolu ile bulaşan mevsimsel hastalıklardan korunmak amacıyla sunum yapıldı.

Ekm

Çırak öğrencilerimiz 10.10.2019 Perşembe Günü Orman Yangını Eğitimi ile ilgili videolar izleyerek biliçlendiler.

Ekm

2019 Ekim Dönemi Kalfalık-Ustalık sınavları devam ediyor. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 16. Maddesine göre Merkezimizde Makina Bakım Onarım dalında öğrenim gören çırak öğrencilerimizin Kalfalık sınavları İlçemizde faaliyet gösteren Tihi Teks. Mak. Yedek Parça İmalat Paz. Ltd.Şti. 'de başarı ile gerçekleştirildi. Yapılan sınavlar sonucunda 8 öğrencimiz Kalfalık belgesi almaya hak kazandı.

Ekm

2019 Ekim Dönemi Kalfalık-Ustalık sınavları devam ediyor. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 16. Maddesine göre Merkezimizde Hazır giyim Model Makinacılığı dalında öğrenim gören çırak öğrencilerimizin Kalfalık sınavları İlçemizde faaliyet gösteren Aster Tekstil San. ve Dış Tic. A.Ş.'de başarı ile gerçekleştirildi. Yapılan sınavlar sonucunda 4 öğrencimiz Kalfalık belgesi almaya hak kazandı.

Ekm

2019 Ekim Dönemi Yapı Tesisat Sistemleri Dalı Kalfalık Ustalık sınavları 07-08 Ekim tarihlerinde başarı ile gerçekleştirildi.

Ekm

Merkezimize yeni kayıt olan çırak öğrencilerimize yönelik olarak İlçemiz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Tuğrul BAYRAKTAROĞLU tarafından 03/10/2019 Perşembe düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu neticesinde 12 çırak öğrencimiz başarılı olarak İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikası almaya hak kazanmıştır.

Ekm

Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 11.09.2019 tarihli ve 19863661-200-E.16655390 sayılı "Ortaöğretimde 9. Sınıf  Tekrarı Yapan Öğrencilerin Mesleki Eğitim Merkezlerine Yönlendirilmesi" konulu emirleri gereğince Merkezimiz toplantı salonunda Ortaöğretim kurumu müdürleri ile yapılan bilgilendirme  toplantısında alınan kararlar doğrultusunda İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda 10.10.2019 Perşembe günü saat 11.00'de İlçemiz İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrenci ve velilerine, aynı gün saat 14:00'de İlçemiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve velilerine Merkezimizce "Ortaöğretimde 9.Sınıf  Tekrarı Yapan Öğrencilerin Mesleki Eğitim Merkezlerine Yönlendirilmesi" konulu tanıtım toplantısı yapılacaktır.

Ekm

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Merkezimizdeki mescid inşa çalışmaları bugün itibariyle tamamlanarak personelimiz ve öğrencilerimizin hizmetine girdi. Emeği geçen hayırsever iş adamı ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.